ssk(scena svih kreativnih) koji vodi stojan simic krpica

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (5)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (9)
Srpanj 2010 (7)
Svibanj 2010 (13)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (10)
Svibanj 2009 (9)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (5)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (8)
Kolovoz 2008 (5)
Srpanj 2008 (12)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (17)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovo je licna stranica Stojana Simica Krpice,clan Drustva knjizevnika Vojvodine,Drustva pisaca Bih,Knjizevne zajednice sa teritorije bivse Jugoslavije,Saveza knjizevnika u otadzbini i rasejanju,slobodan umetnik koji uopste nije u stanju da uplacuje za socijalno i penzijsko osiguranje,nekako se snalazi radeci svakojake poslove,
objavio vise knjiga ali smatra da jos nista znacajno nije objavio isali se kako ce tek u 101 objaviti svoje izabran
e pesme.
ssk(scena svih kreativnih)
je scena koja zvanicno nije nigde registrovanakao organizacija (da ne bi bila upropastena usljed ljudske teznje za novcem i moci ),nema svoje sediste(sediste gde je trenutno tamo Stojan Simic Krpica((iza koje ne stoji nijedna politicka stranka,nijedna verska organizacija,nijedna spiritualna organizacija,nijedna ekonomska organizacija,nijedna mafijaska organizacija,nijedan tajkun,nijedna kulturna institucija ,niti bilo koja nacionalna niti internacionalna kompanija,niti bilo koja drzava,niti EU niti Ujedinjene nacije,niti bilo koja vladina ili nevladina organizacija) koju svakodnevno (besplatno,nista ne ocekujuci niti trazeci) organizuje,uredjuje i vodi knjizevnik Stojan Simic Krpica koji je posle jedne vizije iz 1978.godine samoironijski i iz zabave uzeo pseudonim(Visnjislav (slavi Visnjeg)visnjev(Bozji), vobanolec(nobelovac jer svi teze da postanu nobelovci a krpica nema takvih zelja ni namera) mikadeak(anagram reci akademik jer svi hoce da budu akademici a Stojana Simic to ne zeli ni ima ikakvu nameru) - koji nije clan nijedne politicke stranke i iza koga niko i nista ne stoji)) iz ljubavi prema drugom ljudskom bicu,bolje reci prvom ljudskom bicu,u cilju da kreativnost dopre do svakog ljudskog bica a i za sve marginalne grupe(izbeglice,prognanike,invalide svih kategorija,romsku
populaciju,decu i omladinu bez roditelja i bez roditeljskog staranja,decu i omladinu ometenu u razvoju,vojnike,zatvorenike,bolesnike,stare i iznemogle...)
na kojoj mogu a ne moraju da ucestvuju svi koji hoce a kreativni su,Svi svoji kreatici/kreativke ,mogu a ne moraju i afirmisani i pocetnici,mogu a ne moraju i istaknuti i skrajnuti,

bez vredjanja po bilo kojoj osnovi

wavewavewavewave:w

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

24.09.2009., četvrtak

Pesme o Dusku Trifunovicu

Pesme o Dusku Trifunovicu


Svi koji zele potencijalno da se nadju u knjizi pesama posvecenih Dusku Trifunovicu do kraja novembra treba da posalju pesme ako ih imaju na adresu stojan.simic.krpica@gmail.com,sa kratkom biografijom o sebi,knjiga ce izaci u izdanju Instela iz Novog Sada u januaru 2010 godine.

- 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Andrla Liviusu Pavlovu Kudzi

Andrla Liviusu Pavlovu Kudzi

Medjunarodna nagrada za multikreativnost "Branko Andric Andrla" Liviusu Pavlovu Kudzi

Medjunarodna nagrada za multikreativnost "Branko Andric Andrla" ustanovljena je prema ideji i na inicijativu knjizevnika Stojana Simica Krpice ,uz podrsku i u saradnji sa mr Jovanom Mihajilom i mr Nerom Rikic-Legac u cilju razvijanja multikreativnosti i o znaku postovanja i secanja na multikreativnog umetnika Branka Andrica Andrlu..Nagrada je prestizna i sami dobitnik bira sledeceg dobitnika.Nema ziriranja ni lobiranja. Proslogodisnji dobitnik Vladimir Nedeljkovic je kao prvi dobitnik Andrline nagrade izabrao Livijusa Pavlova Kudzu kao drugog dobitnika.




ISTERIVANJE BESNIH GLISTA
Neki ljudi prosto strce i ne pristaju na kompromise po pitanju onoga u sta veruju i iskreno vole. Banatski trougao u svom pupku, na lokaciji poznatoj kao Banatsko Novo Selo, skriva carstvo pulina gde se ukrsstaju razlicite kulture i duhovne energije. U takvom prostoru stasavaju kreativne licnosti kakav je Livius Pavlov, poznatiji kao Kudza, Mr.Spiral i Moldovan rodjen 27.07.1967.
Nemam mnogo secanja iz najranijeg perioda, mada kako vreme protice sve cesce mi se vraca film. Voleo sam da majstorisem od malena. Majka me je grdila, jer sam stalno rasklapao i sklapao bicikl. Otac je bio majstor, pa sam pored njega ucio da popravljam motore. Bio sam odlican u skoli, mada sam verovatno imao dosta protekcije pola familije mi je radilo u prosveti, evo i supruga Vesna je prosvetar, sudbina – iskreno }e Livius.

Muzika je oduvek prisutna u njegovom svetu. Stevan otac poznatiji kao Orkes je svirao klarinet i saksofon. Majka Elena dovodila je pevaljke kuci i lumpovala do zore. O otkrivanju svojih muzicih afiniteta kaze:
– U petoj godini sam trazio da mi kupe gitaru. Stalno sam je svirao. U Skoplju sam se zalepio za prodavnicu instrumenata i nisam hteo da se maknem dok mi ne kupe violinu. Posle prelazim na harmoniku. Isao sam kod Petra Zenara, vrsnog umetnika koji svira preko pola veka, voleo sam da ga gledam dok svira i peva. On me je nauccio dosta pesama i deo tradicije rumunskog naroda Banata sam upoznao zahvaljujuci bass njemu.
Pravi strujni udar, od kog mu je kosa skocila u vis i postala sarena, dozivljava ’78. kada anarhicni talas u vidu ploce „Sex Pistolsa” dolazi do njega.
– Tada je bilo gotovo. Tri dana sam slusao tu plocu i skakao po sobi. Kupujem rucno radjenu elektriccnu gitaru i pravim bend. Okolina je bila zgrozena mojim izgledom i sukob je bio tu. Istomisljenika nalazim u Zoranu Jovicu - Djavolu. Mladi su tada bili dugokosi hipici, a mi natapirani ofarbani klinci. Odlazimo na koncerte u Beograd. Gledamo prve nastupe „Katarine II” i „Discipline”. Prvu svirku smo imali ’83. kao „Tri akrobata”. Trazzili smo svoj izraz. Muziccka istrazivanja su nas vodila do rege, ska, fanki i elektronskog zvuka – isticce Kudza.
„Napred u proslost” nastaje ’84. Sastav cine: Dicke bas, koga je zamenio Mate nakon par meseci, Djavo bubanj i Kudza gitara i glas, a u oktobru su otprasili prvu svirku.
– Protestvovali smo protiv sistema (olicenog u miliciji), socijalne bede i svih vidova nepravde s kojima smo se susretali. Roditelji su me oduvek podrzavali. Danju sam radio u radionici, kada nisam u skoli, a svako vece sam svirao. Sve sto radim - radim do maksimuma, pa smo ludacki mnogo vezbali. Nastupali smo svakog vikenda. Bendu se “85. prikljucio Nandor Ljubanovic kao tekstopisac i kreativac – govori Pavlov o uzletu proslosti.
Posle dve godine usmerenog u Pancevu upisao je massinsku u Zemunu. Skolske sate provodi kod bioskopa “Kozara” i „20. oktobar” gde su se okupljali pankeri i cudaci. Vojni rok “87.- “88. odsluzzio u Crnoj Gori, gde kuva i popravlja kamione. Lezzao je u vojnom zatvoru sedam dana zbog delovanja protiv sistema.
– Kada su se ’88. vratili Djavo i Mate iz JNA odlazimo u studio „Aquarius” da o svom trosku snimimo prvu plocu. Pre toga je Nandor na kasetama odstampao „Majko Jugoslavijo ne dam da mi seku pupcanu vrpcu”. U to vreme smo imali poziv da se preselimo u San Francisko (nedeljama smo bili na njihovoj top listi). “88. nastupamo na POK-u i dobijamo nagradu za muziccke inovacije „Ritma srca”, a ’89. nastupamo u revijalnom delu Omladinskog festivala u Subotici. Album „Napred u prosslost” “89. je izdala Muziccka omladina Panceva. Ubrzo izbacujemo i „Ssta je video duh iz zelene boce?” “90. „Mesecokret” izlazi “91. Po plocce smo issli u Zagreb sedam dana pred zatvaranje autoputa. Imali smo zakazanu turneju po Sloveniji, gde su nasu muziku dobro kapirali – opisuje kraj jedne progresivne etape.
Uprkos ratnom ludilu i dalje nastupaju i snimaju albume: „Carstvo pulina” “93. i „Isterivanje besnih glista” “95. U dva navrata gastarbajtuje u Nemacckoj, radi u kuhinji i skuplja lovu za snimanje ploce.
– U to vreme krecce da zzivi „AUT” kome se prikljuccujemo. Sviramo uglavnom za sebe i drusstvo. Poccinje druzenje sa Zografom. Snimamo materijal na Radio Novom Sadu, gde saradjujemo s Jan Ssassom. Dve nedelje pred snimanje „Besnih glista” mi umire otac. Danas sam svestan koliko taj album zvuci drugaccije. Obavljujemo „Svaki covek treba da…”, kao i „Banatski trougao” “97. koji smo snimili uz veliku podrssku i razumevanje Joce Adamova. Odrzzali smo gomilu koncerata po Srbiji. Izdali smo audio fanzin „Beli zec” “97. Nandor izlazi iz benda “97. i aktivira se u „Pokretu za mir”. Mate je otisao dve godine pre njega, pa se na poziciji basiste promenilo visse dobrih muzi~ara. „Da li verujess u ccuda?” izlazi uoci bombardovanja “99. Svirali smo kojekuda. Stampao sam i slao diskove pod sirenama. Od tada sve redje probamo i sviramo, ssto nagovestava kraj benda – zakljuccuje Kudza.
Joss ’97. zavrsava ozbiljan privatni kurs kod prof. Karaklajica za tonskog snimatelja, a sve u cilju odlaska u Minhensku sskolu produkcije. Ekonomske uslove je savladao, ali gvozdena vizna vrata nikako nije mogao da otvori. Objavljuju kompilaciju „Oslobadjanje zzivotne energije” 2000. i album sa nastupa iz 2002. godine: „Koncert za dobro vecce i laku noc”. Od ’98. uccestvuje u „Kuhinji”, gde se Pavlov stripovski izrazzava kroz lik Mr.Spirala. “99. je izdao svoj za sada jedini strip “Ljubav”. 2002. poccinje da organizuje izlozbe stripova o cipelama po prodavnicama, bilbordima i radionice gde se oslikavaju cipele. To radi izmedju ostalog narednih pet godina.
– Aktivnosti vezane za svet stripa su mi donele nove ideje, pa posle boravka u Gracu 2005. gde je premijerno prikazan “Grad occiju” osnivam „Radioaktivno”, radionicu za multimediju. Pokusavam da ujedinim razliccite kreativne likove i da se uz malo novca i dobre ideje urade kvalitetne stvari. Objavljujemo albume Nupa, prvi Tubacina i Weirdcopa, jednu knjigu, kreiramo muziccke spotove i produciramo. Na Egzitu 2005. promovisemo radionicu koja je trenutno u stanju mirovanja – kaze Livius.
Uradio je dva animirana filma „Grad occiju” 2004. i „Neonski lepak” 2005. a po njima i radio drame. “Zzivot je pun misterija” 2007. je desetominutni film posvecen jednom lepom periodu u mom zivotu – kaže Mr.Spiral. Napravio je album semplova „Moldovan” 2008. i `eli da ga uzzivo odsvira. Sa suprugom planira nastupe sastava „Wekant” koji izvodi srednjevokovnu muziku. 2009. osniva ”Jump in” i krece u snimanje prvog albuma, ciji je radni naslov KUDA IDE OVAJ SVET.






Nagrada ce biti dodeljena u organicaziji Scene svih kreativnih 27.9.2009.godine u 19 sati u Muzeju strane umetnosti u Dunavskoj ulici 29 u Novom Sadu uz opdgovrajuci program.
- 23:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2009., ponedjeljak

Nagrade Prvog festivala za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju iz Drustva za pomoc MNRO u AP Vojvodini

Nagrade Prvog festivala za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju iz Drustva za pomoc MNRO u AP Vojvodini


Ziri u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac i Stojan Simic Krpica saopstio je da je na Konkurs stiglo vise desetina radova od nekoliko desetina radova.
NAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI PESME:



1.Zvonko Ivan: „Anđeli“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO OPŠTINE VRBAS



2.Ljiljana Prvulj-Siriški: „Prolaznost“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO OPŠTINE BELA CRKVA



3. Svetozar Pantelemonov: „Moj omiljeni san“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADA



NAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI PRIČE:



1. Aleksandra Saška Rakić: “Priča koja obećava”

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADA



2. Furik Neda: “Na rođendanu”

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO „ PLAVA PTICA“ KULA



3. Vásár Róbert: „A rozsdáskakas“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO KANJIŽA „Egyuitt veled-ertuk“





a slikar Miodrag Miljkovic i Bojana Djuran su izabrali likovne radove

kojih je stiglo nekoliko stotina:



NAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI LIKOVNIH RADOVA



1. Saša Stepanov

„Brod u moru“

Slika na svili

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADA



2. Stankov Dragana

„Drvo“

Lepljeno zrnevlje

OPŠTINSKO DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO ZRENJANIN



3.Valentina Živić

„Flaša i voće“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO „MOJ SVET“ INĐIJA

Dodela nagrada je u utorak 15.9.2009.u 12 sati u holu studija "M",Radio Novog sada,Ignjata Pavlasa 3

uz odgovarajuci kulturno-umetnicki program u kojem ucestvuju prof.Zoran Saveski,mr Jovan Mihajilo,mr Pavel Domonji,Miodrag Miljkovic,Bojana Djuran,nagradjeni autori...
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2009., srijeda

Nagrade treceg medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"

Nagrade treceg medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"

Pobednica festivala Jelena Panic ,studentica iz Novog Sada
Treci međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina"Duško Trifunović" ,po ideji Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac odrzace se u ponedeljak 14.septembra(a 13 septembra Duskov je rodjendan) u Mileticevoj 28,u prostorijama Savezu slepih grada Novog Sada u 18 sati sa odgovarajucim programom.

Ziri u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac i Stojan Simic Krpica saopstio je da je na Konkurs stiglo vise hiljada radova od nekoliko hiljada autora u decjoj,srednjoskolskoj i konkurenciji do 30 godina.

U konkurenciji do 30 godina
Pobednica festivala Jelena Panic,studentica psihologije iz Novog Sada,
drugu nagradu dobio je Darko Jekic Panceva,trecu Nada Todorovic iz Banjaluke.

Prvu nagradu za pricu dobio je Primoz Skof iz Maribora,
Drugu nagradu za pricu dobila je Danijela Kesic iz Kragujevca,trecu Danica Cvijanovic iz Smedereva.


U konkurenciji za srednjoskolsku omladinu

Prvu nagradu za pesme dobio je Dragan Jakovljevic iz Beograda
drugu nagradu za pesme dobio je Tanja Novic iz Novog Sada,trecu Ana Grozdeva iz Skopja.

Prvu nagradu za pricu dobila je Mirna Peric iz Sapca
drugu nagradu dobio je Fikret Vildic iz Sarajeva,trecu Nikola Savic iz Beograda


U decjoj konkurenciji

Prvu nagradu za pesme dobila je Milena Jovanovic Mima iz Leskovca
Drugu nagradu za poeziju dobila je Tatjana Subotic iz Sremske Kamenice,
a trecu Ivana Maric iz Zagreba.

prvu nagradu za pricu dobila je Andjela Rakicevic iz Sremske Kamenice
drugu nagradu za pricu dobio je Marija Ostojic iz Nisa
trecu nagradu za pricu dobila je Nevena Petrovic iz Novog Sada




Dodela plaketa i diploma je u ponedeljak 14.septembra u 18 sati u Savezu slepih grada Novog Sada,Mileticeva 28,uz odgovarauci kulturno -umetnicki program na kojem ce ucestvovati
dobitnici nagrada Festivala ,pesnici i pesnikinje gosti:Luka Trifunovic, dr Dobrivoje Zecevic,Rajica Dragicevic,Milan Gutic,mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Ljubica Vukov Davcik,Svetozar Savkovic,Jelena Stojsavljevic,Olga Gracko,Marina Zinic-Ilic,Divna Bijelic,Sanja Petrovic,Paulina Juric,Jagoda Zdjik,Dragoljub Baretic,Ivan Kostic,Gordana Sarcevic,Zoran Grahovac,Vlado Kuljaca,Jasmina Prodanov,Dobrila Obrovski,Verica Turoman,Emilija Jelic,Borka Dragoljevic,Borka Zivanovic,Sasa Nisavic,dr Dobrivoje Zecevic,Nemanja Arsovic, Igor Stankovic,Branisa Djukic,Jasna Djukic,Stevan Milivojevic,mr Legac,Divna Bijelic,,Gojko Curcic...
- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.